“Χαμηλό κόστος απόκτησης, με υψηλή αναγνωρισιμότητα από τους πελάτες σας”. To Green Key έρχεται να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη των εστιατορίων, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας. Eίναι το σήμα το οποίο επιβραβεύει τις τουριστικές επιχειρήσεις με περιβαλλοντική ταυτότητα. Πρόκειται για μία διεθνή πιστοποίηση που επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση που την έχει λάβει, […]
Η Απεντόμωση-Μυοκτονία η οποία πραγματοποιείται στις επιχειρήσεις τροφίμων αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την παραγωγή και διάθεση ασφαλών τροφίμων. -Είναι κομμάτι του φακέλου HACCP Το πιστοποιητικό Απεντόμωσης-Μυοκτονίας δεν διασφαλίζει από μόνο του ότι η επιχείρηση είναι σε συμμόρφωση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το πιστοποιητικό ή ο φάκελος Απεντόμωσης-Μυοκτονίας συνοδεύεται πάντα από τα υπόλοιπα αρχεία […]
-Βασικές υποχρεώσεις εστιατορίων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων H έξαρση της COVID-19 ανέδειξε το ζήτημα της συμμόρφωσης με διαδικασίες όπως του HACCP, του ISO 22000 και του πρόσφατου Covid Shield. -Για τις επιχειρήσεις εστίασης και παράλληλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν κουζίνα ή διαθέτουν γεύματα είναι υποχρεωτική η τήρηση των αρχών του HACCP. -Τι είναι το […]
Η Πολιτεία στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων του 1ου Σταδίου (από Δευτέρα 4/5/2020), καθόρισε την Δήλωση Συμμόρφωσης της Επιχείρησης. Αυτή προβλέπει την τήρηση κανόνων Υγιεινής για την προστασία των εργαζομένων πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. Καλύπτει δε γενικά όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων (παραγωγή, τυποποίηση, διανομή) που θα λειτουργήσουν στο […]
Η LK QUALITY έπειτα από κάθε απολύμανση σας παρέχει το αντίστοιχο πιστοποιητικό αλλά και έχει τη δυνατότητα να βεβαιώσει την καλή Υγιεινή του χώρου σας. Tι είναι η απολύμανση; Η απολύμανση είναι η διαδικασία η οποία επιφέρει ουσιαστική μείωση των παθογόνων μικροοργανισμών στις άψυχες επιφάνειες των χώρων της επιχείρησης. Ένα πρόγραμμα απολύμανσης είναι βασικό προαπαιτούμενο […]
Σε αντίθεση με άλλους τύπους επιχειρήσεων, στις επιχειρήσεις τροφίμων ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι σχετιζόμενοι με την Ασφάλεια των τροφίμων οι οποίοι μπορούν να αποβούν καταστροφικοί για την επιχείρηση Επιγραμματικά τέτοιοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC) είναι: -Μή ευχαριστημένοι πελάτες σε συστηματική βάση -Μειωμένη εμπιστοσύνη των πελατών -Δυσφήμιση της επιχείρησης (π.χ. από καταγγελίες πελατών) […]
Η πρόσφατη έξαρση της νόσου του αναπνευστικού συστήματος COVID-19 είναι αυτή την περίοδο η κύρια αιτία αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τις επιπτώσεις από την έξαρση της νόσου δέχονται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 οι επιχειρήσεις τροφίμων λιανικής πώλησης έρχονται αντιμέτωπες με αρκετές προκλήσεις όπως: η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου Yγιεινής, η προστασία του προσωπικού από τον κίνδυνο μόλυνσης, η διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πελατών ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την επιβιωσή τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγιείας (WHO), σε πρόσφατη οδηγία […]