Μελέτες HACCP
Η παραγωγή και παροχή ασφαλών τροφίμων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τρόφιμα.
Το HACCP είναι μία συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση όλων των κινδύνων της παραγωγής και παροχής τροφίμων, στην εκτίμηση των κινδύνων αυτών και τελικά στον έλεγχο τους.
Έχει ως κύριο στόχο την διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων ενώ ταυτόχρονα τονίζει τον ρόλο που έχει ο υπεύθυνος της επιχείρησης του κλάδου των τροφίμων & των ποτών στην πρόληψη και την επίλυση προβλημάτων με απώτερο στόχο την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.
Η εταιρεία μας σχεδιάζει, εγκαθιστά & επιβλέπει το σύστημα HACCP αναλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Για ποιούς λόγους μία επιχείρηση να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει HACCP;
- Γιατί το ορίζει η νομοθεσία και συνεπώς είναι υποχρεωτικό
- Γιατί έτσι διασφαλίζεται ότι τα παραγόμενα τρόφιμα είναι ασφαλή και δεν περιέχουν κάποιον κίνδυνο για την δημόσια υγεία
- Γιατί αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης
- Γιατί αυξάνεται η αξιοπιστία της επιχείρησης απένταντι στον πελάτη και την ίδια την αγορά
Ποιούς αφορά; Πώς γίνεται; Πόσο κοστίζει;
Ποιούς αφορά;
- Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης: εστιατόρια, παραδοσιακα καφενεία, καφετέριες, ψητοπωλεία, σνακ-μπαρ
- Κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία
- Παρασκευαστήρια άρτου, πρατήρια άρτου
- Μικρές & μεγάλες βιομηχανίες: γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομεία
- Παρασκευαστήρια παραδοσιακών προϊόντων
Πώς γίνεται η εφαρμογή του HACCP;
Η LKQUALITY σχεδιάζει, εγκαθιστά και σας βοηθά να εφαρμόσετε τις αρχές του HACCP ώστε οι διαδικασίες παραγωγής και παροχής και τα τρόφιμα να συμβαδίζουν με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σας βοηθάμε να διασφαλίσετε την Υγιεινή των τροφίμων που παράγετε, παρέχετε ή διανέμετε.