Θωράκιση κατά του κορωνοϊού για τις τουριστικές επιχειρήσεις (Covid Shield)

-Βασικές υποχρεώσεις εστιατορίων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων

H έξαρση της COVID-19 ανέδειξε το ζήτημα της συμμόρφωσης με διαδικασίες όπως του HACCP, του ISO 22000 και του πρόσφατου Covid Shield.

-Για τις επιχειρήσεις εστίασης και παράλληλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν κουζίνα ή διαθέτουν γεύματα είναι υποχρεωτική η τήρηση των αρχών του HACCP.

-Τι είναι το Covid Shield

Το Covid Shield αναφέρεται στις αρχές πρόνοιας, πρόληψης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 στις εγκαταστάσεις  της επιχείρησης.

-Θα πρέπει να εφαρμόζονται και τηρούνται διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης της Covid-19 οι οποίες θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα.

-Η όλη διαδικασία θωράκισης του περιβάλλοντος της επιχείρησης ονομάστηκε διεθνώς Covid Shield (θωράκιση κατά του Covid-19).

-Πιστοποίηση του Covid Shield

Οι διαδικασίες αυτές μπορεί να πιστοποιηθούν για κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και να δοθεί πιστοποιητικό.

-Ο ρόλος της εταιρείας μας

H LK QUALITY καλύπτει σε συνεργασία με γιατρό ειδικότητας τις παραπάνω ανάγκες εκπόνησης τόσο του σχεδίου δράσης όσο και του σχεδίου αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος.

-Πιστοποιήση από διαπιστευμένο φορέα

Σε επόμενο στάδιο η επιχείρηση αν το επιθυμεί πιστοποιείται από φορέα με τον οποίο συνεργαζόμαστε.

Για τουριστικές επιχειρήσεις μέχρι 50 δωμάτια η εταιρεία μας συντάσσει για εσάς το Σχέδιο Διαχείρησης Ύποπτου Κρούσματος με την εποπτεία και συνεργασία με Ιατρό Ειδικότητας.

Παράλληλα μέσω της εταιρείας «Dropitto» Αργύρης Γάσπαρης  διατίθονται kit για την καθημερινή απολύμανση-προστασία κοινού και εργαζομένων.

Tags: